Konu
:
Parmağa Dolama Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Parmağa Dolama Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmağa Dolama Tatlısı
Parmağa Dolama Tatlısı - Parmağa Dolama Tatlı Tarifi
parmağa dolama tatlısı
=malzemeler=
hamuru için:
3 adet yumurta
200 gr süttozu
1/2 yemek kaşığı soda
1 damla sirke
aldığı kadar un
şurubu için:
1 litre soğuk su
750 gr tozşeker
=hazırlanışı=
Bir kaba sırayla yumurtasodasirkesüttozu ve unu koyun
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Daha sonraceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yılan gibi 1 cm çapında uzatın
Ve kendi etrafında dolayın
Yağlanmış fırn tepsisine koyun
Aynı işlemi hamur bitene dek tekrarlayın
Hamur bittikten sonra tepsiyi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verin
Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın
Ayrı bir kapta soğuk suyu ve şekeri şeker eriyene dek karıştırın
Ve tatlının üstüne şurubunu döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul