Yalnız Mesajı Göster

Parmağa Dolama Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmağa Dolama Tatlısı



Parmağa Dolama Tatlısı - Parmağa Dolama Tatlı Tarifi

parmağa dolama tatlısı

=malzemeler=

hamuru için:

3 adet yumurta

200 gr süttozu

1/2 yemek kaşığı soda

1 damla sirke

aldığı kadar un

şurubu için:

1 litre soğuk su

750 gr tozşeker

=hazırlanışı=


Bir kaba sırayla yumurtasodasirkesüttozu ve unu koyunKulak memesi kıvamında bir hamur elde edinDaha sonraceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yılan gibi 1 cm çapında uzatınVe kendi etrafında dolayınYağlanmış fırn tepsisine koyunAynı işlemi hamur bitene dek tekrarlayınHamur bittikten sonra tepsiyi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verinTatlı piştikten sonra fırından çıkarın


Ayrı bir kapta soğuk suyu ve şekeri şeker eriyene dek karıştırınVe tatlının üstüne şurubunu döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla