Konu
:
Kremalı Kadayıf Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Kadayıf Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Kadayıf Tatlısı
Malzemeler;
-250 gr telkadayıf
-6 yk
esmer şeker (beyaz da olur)
-5 yk
tereyağ
-1,5 bardak dövülmüş ceviz
Kreması;
-1 kg
süt
-4 yk
un
-2 yk
mısır nişastası
-2 kahve fincanı şeker
-1 yumurta
-1 pk
vanilya
-1 pk
krema (200ml)
Yapılışı;
-Öncelikle kadayıfı 1-2 saat buzlukta donduralım ki kolaylıkla kırıp ufaltalım
-Bir tencerede şeker, yağ ve kadayıfı pembeleşene kadar kavuralım sonra cevizi ekleyip 2-3 dak
daha kavuralım
-Soğuması için bir kenarda bekletelim
-Krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi pişirelim
-Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bir kenarda bekletelim
-Ilınınca kremayı koyup 4-5 dak
çırpalım
-Kadayıftan kuplara koyalım veya yarısını borcama yayalım
-Kremasını koyup üzerlerine kalan kadayıfları paylaştıralım veya borcama koyalım
-Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip dondurma ile servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul