Yalnız Mesajı Göster

Profiterol Tarifi - 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterol Tarifi - 2



profiterol nasıl yapılır - profiterol malzemeleri - profiterol yapılışıMalzemeler


1 su bardağı su

1 yemek kaşığı kakao

Yarım Paket Margarin

1 yemek kaşığı vanilya

1 çimke tuz

100 gr margarin

2,5 kahve fincanı un

1 kesme şeker

4 yumurta

1 su bardağı un




Profiterol sosu için

1 kg süt

3 kahve fincanı şeker


Profiterolün hazırlanışı

Margarin eritilir, içine 1 bardak su eklenir, su kaynamaya durunca tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır, tencereyi ocaktan almadan unuda eklenir, 5 dakika karıştırarak kavrulup, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır Karışımımız soğuduktan sonra yumurta iyice karıştırarak hamura eklenir


Çok az sıvı yağ ile yağlanmıoş tepsiye kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde aralarında 2-3 santim ara ile dizilir, onceden ısıtığımız 180 decerecede ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirilir, soğuması için fırını kapatıp kapağını açmadan soğuması beklenir


Profiterol kremasının yapılışı:

Margarin eritilerek un ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurulur Kavurduktan sonra ocaktan alınarak içine şeker ve süt ilave edilir iyica karıştırılara ocakta pişirilir Ocaktan alıp soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra içine vanilya ekleyerek 15 dakika kadar iyice çırpılır


Profiterolün yapılışı

Hazırladığımız hamurları üstünden hafifçe kesilerek hazırladığımız profiterol krema içine doldurulur Kalan kremaya yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edilir ve karıştırarak pişirilir Daha sonra hazırladığımız kremayı profiterolun üstüne sıcakken dokulup soğmaya bırakılır


Profiterolü isterseniz hindistan cevizi, fıstık veya isteğe gore ekleyeceğiniz lezetlerle servis edilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla