Konu
:
Profiterol Tarifi - 2
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Tarifi - 2
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Tarifi - 2
profiterol nasıl yapılır - profiterol malzemeleri - profiterol yapılışıMalzemeler
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kakao
Yarım Paket Margarin
1 yemek kaşığı vanilya
1 çimke tuz
100 gr
margarin
2,5 kahve fincanı un
1 kesme şeker
4 yumurta
1 su bardağı un
Profiterol sosu için
1 kg
süt
3 kahve fincanı şeker
Profiterolün hazırlanışı
Margarin eritilir, içine 1 bardak su eklenir, su kaynamaya durunca tuz ve şeker ilave edilerek karıştırılır, tencereyi ocaktan almadan unuda eklenir, 5 dakika karıştırarak kavrulup, ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
Karışımımız soğuduktan sonra yumurta iyice karıştırarak hamura eklenir
Çok az sıvı yağ ile yağlanmıoş tepsiye kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde aralarında 2-3 santim ara ile dizilir, onceden ısıtığımız 180 decerecede ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirilir, soğuması için fırını kapatıp kapağını açmadan soğuması beklenir
Profiterol kremasının yapılışı:
Margarin eritilerek un ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurulur
Kavurduktan sonra ocaktan alınarak içine şeker ve süt ilave edilir iyica karıştırılara ocakta pişirilir
Ocaktan alıp soğumaya bırakılır
Soğuduktan sonra içine vanilya ekleyerek 15 dakika kadar iyice çırpılır
Profiterolün yapılışı
Hazırladığımız hamurları üstünden hafifçe kesilerek hazırladığımız profiterol krema içine doldurulur
Kalan kremaya yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı kakao ilave edilir ve karıştırarak pişirilir
Daha sonra hazırladığımız kremayı profiterolun üstüne sıcakken dokulup soğmaya bırakılır
Profiterolü isterseniz hindistan cevizi, fıstık veya isteğe gore ekleyeceğiniz lezetlerle servis edilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul