Konu
:
Aşure - Oktay Usta
Yalnız Mesajı Göster
Aşure - Oktay Usta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşure - Oktay Usta
Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri
Malzemeler:
2 Su B
Haşlanmış Buğday
1 Su B
Haşlanmış Nohut
1 Su B
Haşlanmış Fasulye
1 Su B
Kuru Üzüm
1 Portakal Kabuğu
100 Gr
Kayısı
100 Gr
İncir
1 Çay B
Badem
1 Su B
Süt
1 Su B
Toz Şeker
1 Çorba K
Nişasta
3 Çorba K
Gül Suyu
Su
Üzeri İçin:
Kuş Üzümü
Hindistan Cevizi
Nar
Badem
Tarçın
Hazırlanışı:
Haşlanmış buğday, nohut ve fasulyeyi tencereye koyuyoruz
Üzerine sıcak su döküyoruz
Islatılmış kuru üzümleri katıp pişiriyoruz
Kayısı ve incirleri küp küp doğruyoruz
Malzeme ekledikçe sıcak su eklemeye devam ediyoruz
Doğramış olduğumuz kayısıyı ekliyoruz
Badem ve şekerini katıyoruz
Süt ve nişastayı ilave ediyoruz
Portakal kabuğunu rendeliyoruz
Gerekirse biraz daha su katıyoruz
Gül suyunu döküyoruz
İncirleri katıp pişirmeye devam ediyoruz
Malzemeler iyice piştikten sonra altını kapatıp kaselere paylaştırıyoruz
Üzeri pelte tuttuktan sonra kuş üzümü, hindistan cevizi, nar, badem ve tarçın ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul