Yalnız Mesajı Göster

Aşure - Oktay Usta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure - Oktay Usta



Aşure Tarifi - Aşure Yapılışı - Aşure Nasıl Yapılır - Aşure Malzemeleri

Malzemeler:


2 Su B Haşlanmış Buğday

1 Su B Haşlanmış Nohut

1 Su B Haşlanmış Fasulye

1 Su B Kuru Üzüm

1 Portakal Kabuğu

100 Gr Kayısı

100 Gr İncir

1 Çay B Badem

1 Su B Süt

1 Su B Toz Şeker

1 Çorba K Nişasta

3 Çorba K Gül Suyu

Su


Üzeri İçin:

Kuş Üzümü

Hindistan Cevizi

Nar

Badem

Tarçın


Hazırlanışı:


Haşlanmış buğday, nohut ve fasulyeyi tencereye koyuyoruz Üzerine sıcak su döküyoruz Islatılmış kuru üzümleri katıp pişiriyoruz Kayısı ve incirleri küp küp doğruyoruz


Malzeme ekledikçe sıcak su eklemeye devam ediyoruz Doğramış olduğumuz kayısıyı ekliyoruz Badem ve şekerini katıyoruz Süt ve nişastayı ilave ediyoruz


Portakal kabuğunu rendeliyoruz Gerekirse biraz daha su katıyoruz Gül suyunu döküyoruz İncirleri katıp pişirmeye devam ediyoruz


Malzemeler iyice piştikten sonra altını kapatıp kaselere paylaştırıyoruz Üzeri pelte tuttuktan sonra kuş üzümü, hindistan cevizi, nar, badem ve tarçın ile süsleyip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla