Yalnız Mesajı Göster

Vişneli Armut Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Armut Tatlısı



Vişneli Armut Tatlısı Tarifi - Vişneli Armut Tatlısı Yapılışı - Vişneli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Vişneli Armut Tatlısı

Malzeme Listesi


5 Armut

1 Su B Vişne Suyu

1 Su B Toz Şeker

150 Gr Badem

100 Gr Bal

1 Çay K Tarçın

1 Elma



Hazırlanışı:


Armutları yıkayıp alaca şekilde soyuyoruz Armutların çekirdeklerini çıkartıyoruz Elmayı kabuğu ile birlikte rendeliyoruz Rendelediğimiz elmanın içerisine bal, şeker, tarçın ve bademi koyup karıştırıyoruz


Armutların içlerini elma harcı ile dolduruyoruz Tencerenin tabanına armut kabuklarını yerleştiriyoruz Armutları tencerenin içerisine koyuyoruz


Üzerine vişne suyunu verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Pişen tatlımızı ocaktan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz


Soğuduktan sonra kaymaklı dondurma eşliğinde servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla