Konu
:
Vişneli Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Vişneli Armut Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vişneli Armut Tatlısı
Vişneli Armut Tatlısı Tarifi - Vişneli Armut Tatlısı Yapılışı - Vişneli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Vişneli Armut Tatlısı
Malzeme Listesi
5 Armut
1 Su B
Vişne Suyu
1 Su B
Toz Şeker
150 Gr
Badem
100 Gr
Bal
1 Çay K
Tarçın
1 Elma
Hazırlanışı:
Armutları yıkayıp alaca şekilde soyuyoruz
Armutların çekirdeklerini çıkartıyoruz
Elmayı kabuğu ile birlikte rendeliyoruz
Rendelediğimiz elmanın içerisine bal, şeker, tarçın ve bademi koyup karıştırıyoruz
Armutların içlerini elma harcı ile dolduruyoruz
Tencerenin tabanına armut kabuklarını yerleştiriyoruz
Armutları tencerenin içerisine koyuyoruz
Üzerine vişne suyunu verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz
Pişen tatlımızı ocaktan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz
Soğuduktan sonra kaymaklı dondurma eşliğinde servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul