Vişneli Armut Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Armut TatlısıVişneli Armut Tatlısı Tarifi - Vişneli Armut Tatlısı Yapılışı - Vişneli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Vişneli Armut Tatlısı Malzeme Listesi 5 Armut 1 Su B Vişne Suyu1 Su B Toz Şeker150 Gr Badem100 Gr Bal1 Çay K Tarçın1 Elma Hazırlanışı: Armutları yıkayıp alaca şekilde soyuyoruz Armutların çekirdeklerini çıkartıyoruz Elmayı kabuğu ile birlikte rendeliyoruz Rendelediğimiz elmanın içerisine bal, şeker, tarçın ve bademi koyup karıştırıyoruz![]() Armutların içlerini elma harcı ile dolduruyoruz Tencerenin tabanına armut kabuklarını yerleştiriyoruz Armutları tencerenin içerisine koyuyoruz![]() Üzerine vişne suyunu verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Pişen tatlımızı ocaktan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz![]() Soğuduktan sonra kaymaklı dondurma eşliğinde servis ediyoruz
|
|
|
|