Yalnız Mesajı Göster

Tırtıl Baklavası - Oktay Usta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tırtıl Baklavası - Oktay Usta



tırtıl baklavası nasıl yapılır - tırtıl baklavasının tarifi - baklava şerbeti nasıl hazırlanırMalzemeler:


• 2 adet yumurta

• 1 çay bardağı yoğurt

• 1 çay bardağı su

• 1 çay kaşığı karbonat

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• Yaklaşık 5 su bardağı un

• 1 çay kaşığı tuz


Hamuru açmak için;


•1 su bardağı nişasta

İç harcı için;

• 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

• 3 yemek kaşığı tozşeker


Şurup için;


• 4 su bardağı tozşeker

• 5 su bardağı su

• 2 çay kaşığı limon suyu

Özeri için;

• 250 gr tereyağı


Yapılışı:


Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin

Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın

Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin

Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin

Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin

Yufkayı ortadan ikiye kesin Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin

Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin

Tereyağını bir tavada kızdırın Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin

Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla