Konu: Krep Tarifi
Yalnız Mesajı Göster

Krep Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Tarifi



Krep Tarifi

Hamur malzemesi :

2 Su bardağı süt

1 Su bardağı un

2 Adet yumurta

Bir tutam tuz


Krep harçları :

1) Yarım su bardağı bal

200 gr çekilmiş badem

50 gr tereyağ (35 çorba kaşığı)

2) 200 gr lor peyniri

1 Kahve fincanı kuru üzüm

1 Adet limon kabuğu rendesi

NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir



*

Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin

*

İkinci harç malzemelerini karıştırın

*

Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın

*

Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin

*

Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın

*

Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün

*

Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir

*

Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin

* Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla