Konu
:
Krep Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Krep Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krep Tarifi
Krep Tarifi
Hamur malzemesi :
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Adet yumurta
Bir tutam tuz
Krep harçları :
1) Yarım su bardağı bal
200 gr çekilmiş badem
50 gr tereyağ (3
5 çorba kaşığı)
2) 200 gr lor peyniri
1 Kahve fincanı kuru üzüm
1 Adet limon kabuğu rendesi
NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir
*
Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin
*
İkinci harç malzemelerini karıştırın
*
Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın
*
Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin
*
Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın
*
Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün
*
Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir
*
Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin
* Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul