Konu
:
Içli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Içli Tatlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Içli Tatlı
içli tatlı tarifi
Malzemeler:
(22 adet)
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, bağdem)
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti:
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım limonun suyu
Yapılışı;
Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın
Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın
Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun
(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
hamuru 10 dakika dinlendirin
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın
Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun
Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin
Tepsiyi yağlamaya gerek yok
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür
5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir
10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir
Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul