Yalnız Mesajı Göster

Incir Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Incir Kavurması



incir kavurması nasıl yapılır - yöresel tatlılar - kilis mutfağı



Malzemeler:


10- 15 adet taze incir,

2 çorba kaşığı dolusu tereyağ

Hazırlanışı:


İncirleri soymadan kullanabilirsiniz ama mutlaka yıkayın İncirlerimizi ufak ufak doğrayalım Tereyağını incirlerimizin de sığacağı bir tavada eritelim Tereyağ eriyince doğradığımız incirleri de üzerine ilave edip yağda 5 dakika kadar kavuralım İncirlerin çok ölmemesine dikkat edelim İncir kavurmamız servise hazır Sıcak olarak servis yapalım Tereyağlı olduğu için çabuk donabilir Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla