Yalnız Mesajı Göster

Portakal Soslu Tatlı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Soslu Tatlı



Portakal Soslu Tatlı Tarifi - Portakal Soslu Tatlı Yapılışı - Malzemeleri - Pişirme Talimatları

125 gram un

125 gram hindistancevizi

125 gram margarin

4 adet yumurta

40 gram irmik

40 gram pudra şekeri

1 çay kaşığı kabartma tozu

Sosu için:

100 gram portakal suyu

1 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)

1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)

Şurubu için:

500 gram toz şeker

600 ml su

2 çorba kaşığı limon suyu


Hazırlanışı:

Oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekerini bir kapta krem haline gelene dek çırpın Yoğurma kabında elenmiş unu hindistancevizi ile harmanlayıp ortasını açın Yumurtalar, margarinli kanşım, irmik ve kabartma tozunu ilave edin Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek iyice karıştırın Hamuru krema torbasına aktarıp yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde sıkın Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 18 dakika pişirin

Sos için portakal suyu, şeker ve nişastayı sos tenceresinde yoğun bir kıvam elde edene dek birkaç taşım kaynatın Ocaktan alın Sosunuz hazırdır

Şurubu için bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynayana kadar karıştırın Kaynamış şurubu fınndan yeni çıkmış tatlının üzerine dökün Taze portakal ve kaymak ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla