Konu
:
Portakal Soslu Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Soslu Tatlı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Soslu Tatlı
Portakal Soslu Tatlı Tarifi - Portakal Soslu Tatlı Yapılışı - Malzemeleri - Pişirme Talimatları
125 gram un
125 gram hindistancevizi
125 gram margarin
4 adet yumurta
40 gram irmik
40 gram pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Sosu için:
100 gram portakal suyu
1 çorba kaşığı toz şeker (tepeleme)
1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
Şurubu için:
500 gram toz şeker
600 ml su
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekerini bir kapta krem haline gelene dek çırpın
Yoğurma kabında elenmiş unu hindistancevizi ile harmanlayıp ortasını açın
Yumurtalar, margarinli kanşım, irmik ve kabartma tozunu ilave edin
Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek iyice karıştırın
Hamuru krema torbasına aktarıp yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde sıkın
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 18 dakika pişirin
Sos için portakal suyu, şeker ve nişastayı sos tenceresinde yoğun bir kıvam elde edene dek birkaç taşım kaynatın
Ocaktan alın
Sosunuz hazırdır
Şurubu için bir tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynayana kadar karıştırın
Kaynamış şurubu fınndan yeni çıkmış tatlının üzerine dökün
Taze portakal ve kaymak ile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul