Konu
:
Çilekli Köpük Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Köpük Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Köpük Tatlısı
Çilekli Köpük Tatlısı Tarifi - Çilekli Köpük Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Köpük Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Malzemeler
4 su bardağı süt
4 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı mısır nışastası
1 paket çilekli toz jöle
500 gr çilek
Yapılışı
Çilekleri yıkayıp temizleyip rondoda püre kıvamında ezin
Bir kenarda beklesin
4 yumurtayı tencereye koyup iyice çırpın
Ardından şekeri, sütü, jöleyi ve nışastayı ekleyip hepsini güzelce çırpıp ocağın altını açıp, orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
Koyulaşınça, içine çilek püresini de ilave edip 3-4 dk daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın
Dilediğiniz bir kalıba karışımı dökün
Buzlukta 2-3 saat bekletip, servis yapmak istediğinizde, kalıbı sıcak suya oturtup biraz bekeltip servis tabağına ters düz edin
Eğer isterseniz üzerine, hazır paket ahududulu-çilekli meyveli sosu hazırlayıp dökebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul