Yalnız Mesajı Göster

Çilekli Köpük Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Köpük Tatlısı



Çilekli Köpük Tatlısı Tarifi - Çilekli Köpük Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Köpük Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Malzemeler


4 su bardağı süt

4 yumurta

1/2 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı mısır nışastası

1 paket çilekli toz jöle

500 gr çilek


Yapılışı


Çilekleri yıkayıp temizleyip rondoda püre kıvamında ezin Bir kenarda beklesin

4 yumurtayı tencereye koyup iyice çırpın

Ardından şekeri, sütü, jöleyi ve nışastayı ekleyip hepsini güzelce çırpıp ocağın altını açıp, orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin

Koyulaşınça, içine çilek püresini de ilave edip 3-4 dk daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın

Dilediğiniz bir kalıba karışımı dökün Buzlukta 2-3 saat bekletip, servis yapmak istediğinizde, kalıbı sıcak suya oturtup biraz bekeltip servis tabağına ters düz edin Eğer isterseniz üzerine, hazır paket ahududulu-çilekli meyveli sosu hazırlayıp dökebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla