Konu
:
Bademli Islak Kek
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Islak Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Islak Kek
Bademli Islak Kek tarifi - Bademli Islak Kek yapilisi
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket (250 gr
) erimiş margarin
1,5 su bardağı süt
2 paket bitter çikolata (80×2 gr
)
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı (100 gr
) toz badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu için
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 paket (80 gr
) bitter çikolata
Yapılışı
Fırını 170 dereceye ayarlayın, 20-25 cm
çapındaki derin bir kek kalıbını yağlayın
�
Margarini eritin ve sıcakken içine kırılmış iki paket çikolata ekleyerek kaşıkla iyice ezerek eritin ve pürüzsüz bir çikolata sosu haline gelene kadar karıştırın
Derin bir kapta yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar mikserle çırpın
Yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatalı margarini ekleyin, tekrar çırpın
Sütü ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin
Şimdi un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, tekrar çırpın
Toz bademi de ekleyin, tekrar iyice çırptıktan sonra yağlanmış derin bir kek kalıbına hamurun yarısını dökün
Üzerine damla çikolataları serpiştirin
Üzerine kalan hamuru dökerek yüzeyini düzeltin
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika kadar (batırdığınız bıçak temiz çıkana kadar) pişirin
Üzerinin yanmamasına dikkat edin
Keki kalıbında soğutup ters çevirerek servis tabağına alın
Sosu hazırlamak için de daha önce yaptığımız gibi tereyağını eritin, içinde bir paket çikolatayı eritene kadar ezin ve bu sefer daha koyu kıvamlı bir sos yapın
Sosu ince uçlu sıkma torbası ya da aparatına doldurun (ya da bir poşetin ucuna küçük bir delik açıp onu kullanın) ve kekin üzerine egazantrik! şekiller çizerek gezdirin
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul