Konu
:
Parmak Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Parmak Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmak Bisküvi
bisküvi tarifi - bisküvi nasıl yapılır
Malzeme:
3/4 su bardağı mısır unu
1/3 su bardağı pirinç unu
2/3 su bardağı un
1/3 su bardağı pudra şekeri
250 gr
tereyağı yumuşak
üzerine pudra şekeri serpilecek
Yapılışı:
bütün unları ve pudra şekerini kaba eleyin tereyağını küp küp doğrayın hamura ekleyin yağ yumuşak olmalı parmak uclarında yoğurun ekmek kırıntısı gibi olmalı hamur yumuşak hamur olana dek yoğurun sakın korkmayın 6 kez denedim mutlaka toparlanıyor
hamuru folya üzerinde açın folyanın boyu eni 18
27cm olmalı üzerinde merdaneylen açın
ben son üç kez yapısımda az un serpilmis zeminde acıyorum ve biraz dağılsada elimle ve merdane ile duzeltiyorum
hamurun üzerinde çatalla fazla delmeden sık aralıklarla iz bırakın 2 veya 3 cm aralıklarla şeritler halinde bıçakla kesin boyu 7cm olmalı veya kuçuk boyda olabilir
dikkatlice bıcak yardımı ile alın yalı kağıt serilmiş tepsiye 3cm aralıklarla dizin yaklaşık 20 dakika altın rengi olana kadar pişirin üzerine pudra şekeri serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul