Konu
:
Hurmalı ve Kayısılı Kareler
Yalnız Mesajı Göster
Hurmalı ve Kayısılı Kareler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmalı ve Kayısılı Kareler
Hurmalı ve Kayısılı Kareler Tarifi - Hurmalı ve Kayısılı Kareler Nasıl Yapılır - Hurmalı ve Kayısılı Kareler Malzemeleri
Hurmalı ve Kayısılı Kareler
Malzeme (16 parça)
• 175 gr
hurma, çekirdekleri çıkarılmış
• 100 gr
kuru kayısı
• 2/3 bardak su
• 250 gr
yumuşak margarin
• 25 gr
esmer şeker
• 175 gr
un
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 200 gr
yulaf
Hazırlama:
Hurmaları ve kayısıları suyla bir tencerede yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın
Karışık macun kıvamına geleektir
Margarini ve şekeri ayrı bir tencerede eritin
Ateşten alın ve unu, kabartma tozunu ve yulafı ekleyin
Malzemenin yarısını hafifçe yağladığınız 28×23 cm
boyutundaki sığ bir fırın kabına yerleştirin
Üzerine hurma ve kayısıların yarısını dökün
Kalan unlu karışımı üzerine dökün ve parmağınızla iyice bastırın
Önceden 180° (gazlı fırında 4) ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin
Kabında 10 dakika soğumaya bırakın
Tam olarak soğuduğunda kareler halinde kesin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul