Konu
:
Jethro Tart
Yalnız Mesajı Göster
Jethro Tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jethro Tart
malzemeler:
1
Kek malzemeleri:
255 gr kabuksuz çam fıstığı
255 gr margarin
255 gr toz şeker
4 yemek kaşığı bal
3 yumurta
115 gr un
1 tutam tuz
2
Hamur malzemeleri:
115 gr margarin
100 gr pudra şekeri
bir tutam tuz
225 gr un
2 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı soğuk süt
not: tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor
Hazırlanması:
1
margarini küp küp kesip pudra şekeri ve tuz ile karıştırın
2
sırayla unu ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın
karıştırdıkça galete unu gibi ufak hamur parçaları elde edeceksiniz
3
2 yemek kaşığı sütü ekleyip küçük bir hamur yapın
hamuru sterçle sarıp buzdolabında bir saat bekletin
4
hamuru açın ve 30 cm'lik bir tart kabına kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın
tart kabını buzluğa koyup 1 saat bekletin
5
önceden ısınmış 180C'lik fırında 15 dak
hamuru pişirin
(açık altın sarısı rengine gelecek)
6
hamur pişerken kek için gereken şekeri mutfak robotunda çok ince öğütün ve şekeri margarinle mikser yardımıyla karıştırın
7
fırındaki hamur pişince ısıyı 170C'ye getirin
hamur halen içindeyek çam fıstıklarını bir tepsiye yayın ve fırının ızgara bölümünde birkaç dakika kavrulmalarını sağlayın
(bu işlem çok hızlı oluyor bu yüzden dikkatli olmakta yarar var)
8
fıstıkları fırından çıkarın ve yağ+şeker karışımıyla karıştırın
fırındaki tart kabını çıkarın, bir kenarda bekletin
(bu arada fırının ısısını kapatmayın)
9
yumurtaları kek malzemelerine teker teker ekleyin
sırayla balı, unu ve tuzu ekleyin ve hepsi özleşene kadar iyice karıştırın
kek harcını bir kaşık yardımıyla tart kabındaki hamurun üzerine yayın
(harç hamurun ısısından dolayı erimeye başlayabilir, sorun değil) 170C fırında 25-30 dakika daha (kek pişine kadar) pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul