Yalnız Mesajı Göster

Profiterollü Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Profiterollü Pasta





Kek Malzemeleri:

200gr bitter çikolata
200gr tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
1 yemek kaşığı granül kahve
85gr kekun
85gr un
1/4 tatlı kaşığı karbonat
200gr muscovado şeker*
200gr kahverengi şeker
25gr kakao
3 yumurta
5 yemek kaşığı buttermilk (yayık ayran) **

Krema Malzemeleri:

200gr bitter çikolata
284ml çiğ krema
2 yemek kaşığı kahverengi şeker

Hazırlanması:

1- 20cm'lik kek kalıbını yağlayın Fırını 140C'ye ayarlayın Çikolata parçalarını bir tavaya kırın Tereyağı parçalarını ekleyin Kahveyi 125ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın
2- Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin
3- Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin (1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur)
4- Kek soğurken kremayı hazırlayın Çikolata parçalarını bir kaseye kırın, kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün Çikolatalar eriyene kadar karıştırın Keki 3 parçaya kesin Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın Üzerini bir miktar krema ile kaplayın Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla