Konu
:
Profiterollü Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Profiterollü Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterollü Pasta
Kek Malzemeleri:
200gr bitter çikolata
200gr tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
1 yemek kaşığı granül kahve
85gr kekun
85gr un
1/4 tatlı kaşığı karbonat
200gr muscovado şeker*
200gr kahverengi şeker
25gr kakao
3 yumurta
5 yemek kaşığı buttermilk (yayık ayran) **
Krema Malzemeleri:
200gr bitter çikolata
284ml çiğ krema
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
Hazırlanması:
1- 20cm'lik kek kalıbını yağlayın
Fırını 140C'ye ayarlayın
Çikolata parçalarını bir tavaya kırın
Tereyağı parçalarını ekleyin
Kahveyi 125ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin
Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın
2- Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın
Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin
3- Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin
Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin
(1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur
)
4- Kek soğurken kremayı hazırlayın
Çikolata parçalarını bir kaseye kırın, kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin
Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün
Çikolatalar eriyene kadar karıştırın
Keki 3 parçaya kesin
Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın
Üzerini bir miktar krema ile kaplayın
Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul