Konu
:
amonyaklı pasta
Yalnız Mesajı Göster
amonyaklı pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
amonyaklı pasta
malzemeler:
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
un
hazırlanması:
Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun
6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk
dinlendirin
Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak
(24 yada 26 cm kadar)
Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir
Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum
Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor
Kreması:
1 kg süt
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
250 gr margarin
hazırlanması:
Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir
Piştikten sonra margarini ekle
(Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir
En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır
Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul