Yalnız Mesajı Göster

amonyaklı pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

amonyaklı pasta





malzemeler:

1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
un

hazırlanması:

Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk dinlendirin
Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak (24 yada 26 cm kadar)
Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir
Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor

Kreması:

1 kg süt
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
250 gr margarin

hazırlanması:

Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirPiştikten sonra margarini ekle (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir
En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır
Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla