Konu
:
Cevizli armutlu tart
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli armutlu tart
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli armutlu tart
Malzemeler:
1 adet limon
250 gram elenmiş un
70 gram pudra şekeri
150 gram soğuk tereyağı
1 adet yumurta sarısı
150 gram ricotta peyniri
20 gram şeker
4 adet armut
60 gram biskuvi kırıntısı
80 gram ceviz
100 gram bal
un
tuz
Hazırlanışı:
Hamuru hazırlamak için: Un, pudra şekeri, tereyağı, yumurta sarısı, bir tutam tuz ve 30 ml
soğuk suyu yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Strech filme sararak 1-2 saat buzdolabında beklettin
Limonun kabuğunu ince rendeleyin
Limonun suyunu sıkın
Ricotta peyniri şeker, limon kabuğu ve yumurta sarısı ile karıştırın
Üstü kapalı şekilde dinlendirin
Armutları soyun, sekize bölün, çekirdeklerini çıkarın ve bir kasede limon suyu ile salamuraya yatırın
Tart kalıbının (32 cm
çapında) tabanını yağlı kağıt ile kaplayın
Hazırladığınız hamuru unlanmış tezgahta 2-3 mm
inceliğinde 34 cm
çapında açın
Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin
Bir bıçak yardımı ile tabanına delikler açın ve 20 dakika bekletin
Bu arada armutları iyice süzün
Ricotta peynirini kekin üzerine dağıtın ve üzerine bisküvi kırıntılarını serpin
Üzerine armut parçalarını dağıtın ve önceden 200o C ısıtılmış fırının en alt katında 15 dakika pişirin
Daha sonra dereceyi 180o C indirip tartı fırının ikinci katına yerleştirip 30-35 dakika pişirmeye devam edin
Sonra fırından çıkarıp soğuması için bir kenara alın
Cevizleri iri parçalara bölün ve bal ile ısıtın
Tartı servis etmeden önce ballı ceviz karışımını üzerine sürün
Tartı 12 dilime kesin ve dilim olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul