Konu
:
Tarçınlı Perişan Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Tarçınlı Perişan Kurabiye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarçınlı Perişan Kurabiye
Perişan Kurabiye - Perişan Kurabiye Tarifi
20 perişan kurabiye için:
2 su bardağı hazır kek un
2 su bardağı un
100 gr margarin
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 su bardağı (8 çorba kaşığı) kahverengi tozşeker ya da tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 kahve fincanı iri çekilmiş fındık içi
1 çorba kaşığı ince kıyılmış kurutulmuş meyve
Hazırlanışı:
Margarinin yumuşaması için yani vıcık vıcık olması için buzdolabından çıkartıp bir müddet oda ısısında bekletmeniz gerekiyor
Bu süre buzdolabından çıkardığınız andan itibaren yaklaşık yarım saat kadardır
Kurabiye hazırlığına başlamadan önce fırını 170 dereceye ayarlayın ki bir kurabiye için harcadığınız zaman bir saati geçmesin
2 yumurtayı ve şekeri mikserle pürüzsüz bir renk olana dek çırpın
Mikseriniz yoksa da üzülmeyin; çırpma teliyle de bu işi pekala halledebilirsiniz
Hazır kek unu, tarçın, kabartma tozu ve normal buğday ununu hamur yoğuracağınız kaba eleyip harmanlayın
Elerken tarçının kokusunu lütfen hissedin
Hazır kek unu yoksa kurabiyenin tamamını normal unla da yapabilirsiniz benden söylemesi
Vıcık vıcık margarini ve pürüzsüz hale getirdiğiniz yumurtalı şekeri ekleyip elinizle yoğurmaya başlayabilirsiniz
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin
En son fındık içi, kuru üzüm ve kurutulmuş meyveleri ilave edin
Malzemeler hamura özdeşinceye kadar hafifçe tekrar yoğurun
Neden en son fındık içi, kuru üzüm ve kurutulmuş meyveleri ilave ediyoruz çünkü yoğururken kendinizi kaybederseniz ve malzemeleri de pürüzsüz hale getirirsiniz diye
Önemli olan malzemelerin de kocaman kocaman kurabiyenin içinde bize göz kırpması
Bu kurabiyenin ?Kopar at', ?Kaya' gibi farklı farklı rumuzları var
Perişan kurabiye bana en uygun olanı
Hamura kocaman bir top şekli verin
Baş, işaret ve orta parmağınız desteğiyle tek bir hamlede koparıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisine daha fazla müdahele etmeden yerleştirin
Bu işleme hamur bitene kadar devam edin
Fırınınız 170 dereceyi gösterdiğinde tepsiyi fırının alttan ikinci gözüne yerleştirin
Benim fırınımla ortalama 25 dakikada pişti
Sizinki de muhtemelen bu kadar zamanda pişecektir ama siz yine de arada bir fırını açarak denetleyin
Mis gibi tarçının kokusu evin her yerine yayılacaktır
Fırından çıkarıp kurabiyelerin haline bir bakın ne perişanlar değil mi? Ilınınca hemen kavanoza ya da kapalı bir kutuya aktarın
Ben diyeyim 7 gün siz deyin 10 gün hiç bozulmadan ilk günkü tazeliğini koruyacaklardır
Ama zannetmiyorum ki o kadar uzun zaman yemeden oracıkta dursunlar
Gelene gidene ikram edin
Kahvenizin, çayınızın yanında eşlik etsin
Tarçınının kokusu kaçmadan
Ağzınızın tadı bozulmasın,
İnci Özgöz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul