Konu
:
ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI
Yalnız Mesajı Göster
ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI
ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 6 yemek kaşığı toz şeker,
- 2 adet yufka,
- ½ kg çilek,
- 3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı,
- 2 poşet çilekli krem şanti,
- 1
5 su bardağı süt
Yapılışı:
Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin
Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağ sürüp toz şeker serpin
İkinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin
Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin
9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin
180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın
Krem şanti ile sütü çırpın
Çileklerin yarısını minik doğrayın
Krem şantiye katın
Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun
Kalan çileklerle üzerini süsleyip antep fıstığı serpin
Hemen servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul