Yalnız Mesajı Göster

Katlı poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katlı poğaça




Malzemeler:

Hamur:

3 su bardağı un
1 poşet Instant Maya
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
100 g eritilmiş margarin

Dolgu:

1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:

Un ve mayayı karıştırın Üzerine yumurta sarıları, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun
Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün Her bir parçayı 1-2 mm kalınlığında açın
Üzerlerine margarin sürün
İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın Üzerlerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin Sürenin sonunda buzdolabından çıkartıp 2 ruloyu 8'er eşit parçaya kesin
Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın İç malzeme koyup fazla bastırmadan poğaça şeklinde kapatın
Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla