Konu
:
Katlı poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Katlı poğaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katlı poğaça
Malzemeler:
Hamur:
3 su bardağı un
1 poşet Instant Maya
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
100 g eritilmiş margarin
Dolgu:
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Un ve mayayı karıştırın
Üzerine yumurta sarıları, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun
Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün
Her bir parçayı 1-2 mm kalınlığında açın
Üzerlerine margarin sürün
İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın
Üzerlerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin
Sürenin sonunda buzdolabından çıkartıp 2 ruloyu 8'er eşit parçaya kesin
Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın
İç malzeme koyup fazla bastırmadan poğaça şeklinde kapatın
Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul