Konu
:
Minik paylar
Yalnız Mesajı Göster
Minik paylar
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Minik paylar
Pay hamuru:
2,5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket soğuk margarin (250gr), küçük küpler halinde kesilmiş
1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su*
* bir su bardağına 4-5 buz kalıbı koyun
üzerlerine çok az su ilave ederek buzların tamamen erimesini sağlayın
Hazırlanması:
unu, tuzu ve şekeri mutfak robotunda karıştırın
margarin küplerini ekleyip 10 saniye karıştırın
robot çalışır vaziyette iken suyu kapağın üst borusundan çok yavaş ilave edin
yaklaşık 30 saniye karıştırın
karışan hamuru tezgaha alıp disk şekli verin
streçleyip buzdolabında bir saat bekleyin
bir saat sonra hamuru merdane ile açın
büyüklü küçüklü daireler kesin
büyük daireleri kalıplara yerleştirin
dilediğiniz iç ile doldurun
hamurların kenarlarına yumurta beyazı sürün
küçük daireleri istediğiniz şekillerde süsleyip payların üzerlerine kapatın
200C'de üzerleri kızarana kadar pişirin
eğer içleri hala tam pişmemişse üzerlerine alüminyum folyo kapatıp bir süre daha pişirin
notlar: 1
eğer hamur suyu eklediğinizde hala kırıntı halinde ise su az gelmiş demektir
bu durumda hamuru karıştırarak bir yemek kaşık kaşığı ile azar azar su ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul