Konu
:
Kayısılı Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Kurabiye
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Kurabiye
Malzemeler
125 gr
tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 yumurta(akın bir kısmı üzerine sürmek için ayrılır)
1,5 çay kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için: hindistan cevizi
YAPILIŞI
Tereyağ, kayısı marmelatı, pudra şekeri, yumurta karıştırılır
Tarçın, hindistan cevizi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanarak tepsiye dizilir
160°C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üstü pembeleşene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul