Konu
:
Kestaneli Çikolatalı Terin
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Çikolatalı Terin
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Çikolatalı Terin
kestaneli pasta tarifi - çikolatalı pasta tarifleri
Kestaneli çikolatalı terin malzemeleri
1 su bardağı şekersiz kestane püresi
1 çorba kaşığı kahverengi şeker
25 gr tereyağı
150 gr bitter çikolata
5 çorba kaşığı krema
80 gr beyaz çikolata
Süslemek için
3 kivi
Birkaç nane yaprağı
3 dal taze nane
Kestaneli çikolatalı terin hazırlanışı
Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın
Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın
Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp
oda sıcaklığında 20 dakika bekletin
15x6
5 cm ebadında dikdörtgen şeklindeki bir
kek kalıbının içine alüminyum folyo döşeyin
4 kaşık krema ve bitter çikolatayı bir kapta benmari usulü eritin
Ocaktan alıp karıştırarak ılıtın
Çikolatanın yarısını kalıba yayın
Katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin
Kalan çikolatanın üzerini alüminyum folyo ile
kapatıp oda sıcaklığında bekletin
Beyaz çikolatayı rendeleyip bir kasede
1 kaşık krema ile karıştırın
Benmari usulü eritin
Ocaktan indirip karıştırarak ılıtın
Kalıptaki bitter çikolatanın üzerine yayın
Kalıbı tekrar buzdolabına yerleştirin
Kestaneli karışımı donan beyaz çikolatanın üzerine yayın
Kalan bitter çikolatayı tekrar ısıtıp eritin
Hafifçe ılındıktan sonra kestane püresinin üzerine yayın
Kalıbı buzdolabına yerleştirip çikolata donana kadar bekletin
Terini servis tabağına alıp dilimleyin
Tabağın kenarlarını taze nane ve kivi
dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Kestaneli çikolatalı terin artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul