Konu: Linzer
Yalnız Mesajı Göster

Linzer

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Linzer





Malzemeler :


Un 350 g

Margarin 250 g

Yumurta sarısı(pişmiş) 6 adet

Pudra şekeri 50 g

Toz badem 50 g

Tarçın 1/2 çay kaşığı

Vanilya 1/4 paket


MARMELAT İÇİN



Elma (küp şeklinde kesilmiş) 250 g

Çilek veya frambuaz püresi 250 g

Toz şeker 175 g

Su 50 g

Limon suyu 1/4 adet



Hazırlanışı:


Tart hamunı için tüm malzemeler karıştırılarak elde yoğrulur 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir Dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm kalınlıgında açılıp tart kalıbına yerleştirilir Kenarlarındaki fazlalıklar bıçak ile kesilerek üst dekor için aynltr


Artan tart hamuru ile ince uzun fitil şeklinde parçalar yapılır Bu parçalar ile tartın üzerine dekor yapılır Yumurta sansı sürülerek 180 °C`de yaklaşık 35-40 dakika pişirilir


Marmelat için küp şeklinde kesilmiş elmalar, toz şeker, limon suyu, çilek veya frambuaz püresi kaynatılarak marmelat kıvamına getirilir Soğutulduktan sonra tart hamuru yerleştiı-ilimiş kalıba boşaltılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla