Konu
:
Linzer
Yalnız Mesajı Göster
Linzer
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Linzer
Malzemeler :
Un 350 g
Margarin 250 g
Yumurta sarısı(pişmiş) 6 adet
Pudra şekeri 50 g
Toz badem 50 g
Tarçın 1/2 çay kaşığı
Vanilya 1/4 paket
MARMELAT İÇİN
Elma (küp şeklinde kesilmiş) 250 g
Çilek veya frambuaz püresi 250 g
Toz şeker 175 g
Su 50 g
Limon suyu 1/4 adet
Hazırlanışı:
Tart hamunı için tüm malzemeler karıştırılarak elde yoğrulur
30 dakika kadar buzdolabında bekletilir
Dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm kalınlıgında açılıp tart kalıbına yerleştirilir
Kenarlarındaki fazlalıklar bıçak ile kesilerek üst dekor için aynltr
Artan tart hamuru ile ince uzun fitil şeklinde parçalar yapılır
Bu parçalar ile tartın üzerine dekor yapılır
Yumurta sansı sürülerek 180 °C`de yaklaşık 35-40 dakika pişirilir
Marmelat için küp şeklinde kesilmiş elmalar, toz şeker, limon suyu, çilek veya frambuaz püresi kaynatılarak marmelat kıvamına getirilir
Soğutulduktan sonra tart hamuru yerleştiı-ilimiş kalıba boşaltılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul