Konu
:
Şövalye Bisküvileri
Yalnız Mesajı Göster
Şövalye Bisküvileri
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şövalye Bisküvileri
Malzemeler:
4 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)
6 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Süslemek için 50 gr file badem
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın
Un, kabartma tozu, tuz, hindistan cevizi ve karanfili bir kaseye alıp şekeri ekleyerek harmanlayın
Bıçakla küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ilave edip karışım ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın
Dövülmüş bademleri, sütü ve yumurtaları ekleyin
Hafifçe unlanmış tezgahta karışımı 2 dakika hafifçe yoğurun
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesin
Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine file badem serpin ve parmağınızla hafifçe bastırın
Bisküvileri fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul