Yalnız Mesajı Göster

Şövalye Bisküvileri

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şövalye Bisküvileri



Malzemeler:


4 yemek kaşığı tereyağ

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı hindistan cevizi

1 çay kaşığı dövülmüş karanfil

1,5 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı dövülmüş badem

2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)

6 yemek kaşığı süt

1 paket kabartma tozu

Süslemek için 50 gr file badem




Hazırlanışı:


Önce fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın Un, kabartma tozu, tuz, hindistan cevizi ve karanfili bir kaseye alıp şekeri ekleyerek harmanlayın


Bıçakla küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ilave edip karışım ekmek içi görünümü alana kadar karıştırın


Dövülmüş bademleri, sütü ve yumurtaları ekleyin Hafifçe unlanmış tezgahta karışımı 2 dakika hafifçe yoğurun


Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile kesin Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine file badem serpin ve parmağınızla hafifçe bastırın


Bisküvileri fırında 15-20 dakika pembeleşene kadar pişirip servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla