Konu
:
KADAYIFLI KEK
Yalnız Mesajı Göster
KADAYIFLI KEK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KADAYIFLI KEK
KADAYIFLI KEK
MALZEMELER:
3 yumurta
1
5 su bardagı şeker
yarımsu bardagı süt
yarım su bardagı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldıgı kadar un
100 gr tel kadayıf
1su bardagı iri ceviz
az sıvı yag
YAPILIŞI:
Önce bir teflon tavada sıvıyağ ile kadayıfları kızartalım
(bir tutam ayıralım)
cevizide ekleyelim ve kadayıflar tel şehriye kıvamına gelinceye kadar kavuralım
bir kenarda kadayıf soguncaya kadar kekimizi hazırlayalım
bir kaba önce yumurta ve şekeri koyup iyice çırpalım
süt ve sıvıyagıda koyalım ve karıştırmaya devam edelim
un,kabatma tozu ve vanilyayıda ekleyelim
iyice karıştıralım
yaglanmış kalıbımıza (ben uzun kalıp kullandım)bir tutam ayırdıgımız kadayıfları serpiştirelim
kek hamurumuzu dökelim yarısını ayıralım
kavurdugumuz kadayıfıda kek hamurunun üzerine serelim
kalan hamuruda kadayıfların üzerine tekrar dökelim
160 derece fırında kekimiz kızarıp pişinceye kadar bekletelim
kekimizi fırından çıkarıp biraz soguttuktan sonra ters çevirip servis tabagına alalım
soguyunca dilimleyip servis yapalım
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul