Konu
:
SALZBURG PASTASI
Yalnız Mesajı Göster
SALZBURG PASTASI
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SALZBURG PASTASI
SALZBURG PASTASI
Kullanılacak malzeme
Hamuru için :
150 gram toz şekeri,
150 gram un,
6 yumarta
1 limon,
az tereyağı
Harcı için :
100 gram toz şekeri,
1/2 fitre krema,
1 tatlı kasığı toz tarçın, 1 bardak portakal suyu
1/2 kilo vişne
Süsü için :
150 gram rendelenmiş sütlü çikolata,
30 gram antepfıstığı
hazırlanışı :
6 yumurtanın sarısıyle dört yumurtanın akını porselen bir kâseye koyup bunları birlikte karıştırarak köpürtmeli
Bu yumurtaları çırpmaya devam ederken toz şekerini azar azar katıp iyice yedirmeli
Sonra kâseyi içinde sıcak su bulunan ateşteki bir tencerenin içine oturtmalı ve karıştırarak şekerli yumurtayı benmaride iyice kabarıncaya kadar pişirmeli
Karışım kabarınca bunu benmariden çıkarıp soğumaya bırakmalı
Şekerli yumurta karışımı soğuyunca bunu tekrar benmariye koymalı ve ısınıncaya kadar karıştırarak benmaride tutmalı
Sonra tekrar indirmeli ve çırpmaya ara vermeden rendelenmiş limon kabuğunu (sadece sarısı) ve unu azar azar serpip bu karışıma yedirmeli
Sonra bu hamuru yağa bulanmış yarım küre biçimindeki bir kalıba boşaltmak bunu 175 dereceye göre kızdırılmış bir fırına koymalı
Kalıptaki turta pişince bunu fırından çıkarmalı, kalıbı bir tabağa başaşağı ederek içindekini buraya aktarmalı
Bu işler yapılırken tatlının harcını hazırlamalı
Çekirdekleri çıkarılmış vişneyi ezmeye bir tencereye koymalı
Bunun üstüne toz şekerini dökmeli
Tarçını da serpip en sonra tencereyi orta ısılı bir ateşe koymalı ve birkaç dakika pişirmeli
Sonra bir kevgirle süzerek vişneleri şurubundan alıp bir kenarda soğumaya bırakmalı
Soğuyan vişneleri küçük parçalara doğradıktan sonra şerbetinin içine katmalı
Portakal suyunu da kattıktan sonra bunları karıştırırken bir başka kapta çırpılmış olan kremayı azar azar katıp bu karışıma yedirmeli
Bir kenarda soğumuş olması gereken turtanın hamurunu yanlamasına ve ikişer parmak kalınlığında yuvarlak dilimlere doğramalı
En büyük yuvarlak dilimi servis tabağına oturtmalı
Bunu hafifçe ıslattıktan sonra vişneli harçtan bir tabaka yaymalı
Bunun üstüne alt yanı ıslatılmış ikinci dilimi oturtmalı
Bu dilimin öbür yüzünü de ıslattıktan sonra bunun da üstüne vişneli harçtan yaymalı
Böylece eldeki malzemeyi tüketmeli ve en üste en küçük dilimi oturtmalı
Bu işler olduktan sonra rendelenmiş çikolatayı benmaride eritmeli ve yarım küre biçimindeki turtanın yüzünü bu çikolatayla sıvayıp bir kenarda soğumaya bırakmalı
Antepfıstığının zar gibi ince kabuklarını çıkarmak için bunları tuzlu kaynar suya atıp birkaç saniye bu suda tutmalı
Sonra sudan çıkarıp zar gibi ince kabuklarını ayıklamalı
Sıcak bir fırında bunları kurulmalı
Bir-iki tanesini bir kenara ayırdıktan sonra fıstığı kıyarcasına ince doğramalı ve henüz soğumamış olan çikolatanın üstüne serpiştirmeli
Bütün bırakılan fıstıkları da turtanın üstüne diktikten sonra servis tabağını buzdolabına kaldırmalı ve servis vaktine kadar orada tutmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul