Yalnız Mesajı Göster

Keşfedilmemiş Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşfedilmemiş Pasta



MALZEMELER


2 su bardağı un

1 çay bardağı dövülmüş fındık

100 gr margarin

4 yemek kaşığı süt


İçi için:

2 su bardağı kuru kayısı

1 adet portakal kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı kuru üzüm

1 çay kaşığı tarçın




HAZIRLANIŞI


Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, margarin, süt ve un koyup bir hamur tutun Hamuru 30 dakika dinlendirin


Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın


Hamurdan 2 eşit beze yapın Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba koyup hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla