Konu
:
Mürdüm Erikli Topkekler
Yalnız Mesajı Göster
Mürdüm Erikli Topkekler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mürdüm Erikli Topkekler
Malzemeler
3 adet yumurta
8 yemek kaşığı şeker
1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için mürdüm eriği
Yapılışı
Önce bir kapta şekeri ve yumurtayı çırpın
Sonra oda sıcaklığındaki margarini , rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu ilave edin
Daha sonra da unu ve vailyayı ekleyip hamuru bir kaşık yardımıyla karıştırın
Küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp hamuru bölmelere paylaştırın
Kabartma tozu olmadığını düşünecek olursak, bölmelerin yarısından daha fazlasını doldurmanız gerek
Ben sadece 9 bölme doldurabildim 1 ölçüyle
Bir dahaki sefer (eğer misafirlere yapacaksam) 2 ölçü yapmayı düşünüyorum
Bir de kek; kağıt kek kalıplarında ya da normal kek kalıbında da pişirilebilir bence
Ama büyük kek kalıbında yapılacağı zaman 2 ölçü olması gerekir gibi geliyor
Hamurların üzerine 2'ye bölünmüş ve çekirdekleri alınmış mürdüm eriklerini koyun
Ben çok fazla bastırmadığım için erikler biraz havada kaldı
Önceden ısıtılmış fırında kekin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin
Bıçak batırarak da pişip - pişmediğini rahatça anlayabilirsiniz, şahsen ben bu şekilde karar verdim
Topkekler pişerken, mutfağa normal kekle kıyaslanamayacak kadar nefis bir koku yayılıyor
Tavsiyem; çok açken pişirmeyin
Fırından çıkmalarını beklemek bir işkenceye dönüşebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul