Yalnız Mesajı Göster

Mürdüm Erikli Topkekler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mürdüm Erikli Topkekler



Malzemeler


3 adet yumurta

8 yemek kaşığı şeker

1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1/2 limon suyu

1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için mürdüm eriği

Yapılışı


Önce bir kapta şekeri ve yumurtayı çırpın Sonra oda sıcaklığındaki margarini , rendelenmiş limon kabuğunu ve limon suyunu ilave edin Daha sonra da unu ve vailyayı ekleyip hamuru bir kaşık yardımıyla karıştırın

Küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp hamuru bölmelere paylaştırın Kabartma tozu olmadığını düşünecek olursak, bölmelerin yarısından daha fazlasını doldurmanız gerek Ben sadece 9 bölme doldurabildim 1 ölçüyle Bir dahaki sefer (eğer misafirlere yapacaksam) 2 ölçü yapmayı düşünüyorum Bir de kek; kağıt kek kalıplarında ya da normal kek kalıbında da pişirilebilir bence Ama büyük kek kalıbında yapılacağı zaman 2 ölçü olması gerekir gibi geliyor

Hamurların üzerine 2'ye bölünmüş ve çekirdekleri alınmış mürdüm eriklerini koyun Ben çok fazla bastırmadığım için erikler biraz havada kaldı

Önceden ısıtılmış fırında kekin kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin Bıçak batırarak da pişip - pişmediğini rahatça anlayabilirsiniz, şahsen ben bu şekilde karar verdim

Topkekler pişerken, mutfağa normal kekle kıyaslanamayacak kadar nefis bir koku yayılıyor Tavsiyem; çok açken pişirmeyin Fırından çıkmalarını beklemek bir işkenceye dönüşebilir

Alıntı Yaparak Cevapla