Konu
:
Limonlu Haşhalı Kek
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Haşhalı Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Haşhalı Kek
Limonlu Haşhalı Kek Tarifi - Limonlu Haşhalı Kek Nasıl Yapılır - Limonlu Haşhalı Kek Malzemeleri
LİMONLU VE HAŞHAŞLI KEK
Malzemeler
* 115 gram tereyağı
* 65 gram badem, kabuksuz ve derisiz
* 2/3 su bardağı (135 gram) şeker
* 1 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş
* 1/3 su bardağı (50 gram) un
* 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
* 4 adet (135 gram) yumurta beyazı, oda sıcaklığında*
* Yumurta beyazlarını oda sıcaklığına getirmek için bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kapatın ve 20 dakika oda sıcaklığında bekletin
Ya da tarife başlamadan 1 saat önce yumurtaları buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına geldikten sonra kırıp beyazlarını ayırın
Yapılışı
1
Tereyağını yüksek ateşte erittikten sonra ocağın altını kısıp orta ateşte katı süt parçaları kahverengileşene kadar (fotoğraf), yaklaşık 10 dakika, pişirin
Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesi için 20 dakika bir kenarda bekletin
2
Bademleri şekerle birlikte metal bıçak takılı bir mutfak robotunda (ya da rondoda) un haline gelene kadar çekin (eğer bulabiliyorsanız badem tozu alın; o zaman bu adımı atlayabilirsiniz)
Limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar 1 dakika kadar daha çekin
Karışımı mikser kabına aktarın
3
Karışıma unu ve haşhaş tohumunu ekleyip karıştırın
4
Yumurta beyazlarını bir kerede ekleyip yüksek hızda 3 dakika çırpın
5
Ardından eritilmiş, yakılmış oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip 3 dakika daha yüksek hızda çırpın
Financier hamuru hazır
Hamuru hava geçirmeyecek şekilde kapatıp buzdolabında 3 gün boyunca saklayabilirsiniz
Pişireceğiniz zaman oda sıcaklığına gelmesini bekleyin (30 dakika kadar bekletmek yeterli olacaktır)
6
Fırınınızı önceden 175 derecede ısıtmaya başlayın
7
Hamuru 20 adet 2 çorba kaşığı hacmindeki (30 ml) silikon minik muffin kaplarına bölüp fırına verin ve 25 dakika boyunca, tepeleri altın rengi olup kenarları kahverengileşene kadar pişirin
Not: Minik muffin kalıplarınız yoksa istediğiniz boyutta başka bir kalıp da kullanabilirsiniz
Eğer kalıbınız silikon değilse keklerin yapışmaması için kalıpları tereyağıyla yağlayıp buzdolabında 10 dakika bekletin, ardından hafifçe unlayın
Pişirme süresini kalıbınızın büyüklüğüne göre artırmanız gerekecektir
Büyük boy bir kek için 30-35 dakika uygun olacaktır
Farklı bir boyutta pişirecekseniz fırındayken kenarlarının kahverengileşip tepesinin altın sarısı olmasını bekleyin ve zamanı buna göre belirleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul