Yalnız Mesajı Göster

Tuzlu Kaval Bisküvi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Kaval Bisküvi



Tuzlu Kaval Bisküvi Tarifi - Tuzlu Kaval Bisküvi Yapılışı - Tuzlu Kaval Bisküvi Nasıl Yapılır - Tuzlu Kaval Bisküvi Malzemeleri

300 gr elenmiş un

20 gr maya

21/2 kahve fincanı süt

125 gr yağ

1/2 çorba kaşığı tuz


Sütü hafif ılıtarak küçük bir kabın içine koyunuz Mayayı ilâve edip eziniz, unun yarısını ilâve edip yumuşak bir hamur yapınız Kapağını kapatarak 10 dakika mayalandırıp yağı, kalan unu ve tuzu ilâve ederek elinizle 3-4 dakika çırparak yoğurup yumurta büyüklüğünde parçalara kesiniz Elâstikiyetini kaybetmesi için 15 dakika bekletiniz Sonra düz bir yerde hafif un serperek kalem kalınlığında 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp ikişer santim ara ile tepsiye diziniz Üzerine bir fırça ile çırpılmış yumurta sürüp buzdolabında yarım saat - kırk beş dakika mayalandırınız ve 250 derece kızgın fırında 10 dakika pişiriniz


Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla