Konu
:
Tuzlu Kaval Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Kaval Bisküvi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Kaval Bisküvi
Tuzlu Kaval Bisküvi Tarifi - Tuzlu Kaval Bisküvi Yapılışı - Tuzlu Kaval Bisküvi Nasıl Yapılır - Tuzlu Kaval Bisküvi Malzemeleri
300 gr
elenmiş un
20 gr
maya
2
1/2 kahve fincanı süt
125 gr
yağ
1/2 çorba kaşığı tuz
Sütü hafif ılıtarak küçük bir kabın içine koyunuz
Mayayı ilâve edip eziniz, unun yarısını ilâve edip yumuşak bir hamur yapınız
Kapağını kapatarak 10 dakika mayalandırıp yağı, kalan unu ve tuzu ilâve ederek elinizle 3-4 dakika çırparak yoğurup yumurta büyüklüğünde parçalara kesiniz
Elâstikiyetini kaybetmesi için 15 dakika bekletiniz
Sonra düz bir yerde hafif un serperek kalem kalınlığında 20 cm
uzunluğunda yuvarlayıp ikişer santim ara ile tepsiye diziniz
Üzerine bir fırça ile çırpılmış yumurta sürüp buzdolabında yarım saat - kırk beş dakika mayalandırınız ve 250 derece kızgın fırında 10 dakika pişiriniz
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul