06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Vişneli Pasta
MALZEMELER
800 gr visne
100 gr acibadem kurabiyesi
150 gr un
2 Tatli kasigi kakao
100 gr pudra sekeri
1 Adet yumurta
500 gr taze kutu peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kasigi visne suyu
250 ml kremsanti
YAPILIŞ TARİFİ
75 gr acibadem kurabiyesini ufalayin
Un, 1 5 tatli kasigi kakao, 25 gr pudra sekeri, yumurta, margarin ve 1
tutam tuz ile yogurup, düzgün bir hamur elde edin
Folyoya sarip, 1 saat buzdolabina bekletin
Hamuru unlanmis tezgahta 26 santim çapinda açin
Yagladiginiz 26 santin çapinda kelepçeli kaliba döseyin
Üzerine çatalla delin
200 Dereceye ayarlanmis firinin alttan ikinci rafinda 12-15 dakika pisirin
Visnelerin saplarini ve çekirdeklerini ayiklayin
Jelatini soguk suda islatin
400 gr visneyi püre haline getirin
Kalan pudra sekeri, taze kutu peynir ve visne suyu ile karistirin
Jelatini sikin, eritin ve visneli karisima ekleyin
Buzdolabina koyun
Krema jölelenmeye baslayinca 125 ml kremsantiyi kati çirpin ve 150 gr
visneyle birlikte kremaya katin
Hazirladiginiz karisimi tartin üzerine döseyip, 3 saat buzdolabinda bekletin
Kalan kremsantiyi kati çirpin, kafes seklinde pastanin üzerine sikin
250 gr visne ve 25 gr acibadem kurabiyesi ile süsleyin
Üstüne kalan kakaoyu serpin
alıntı
|
|
|