Yalnız Mesajı Göster

Bademli Vişneli Pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Vişneli Pasta



MALZEMELER


800 gr visne

100 gr acibadem kurabiyesi

150 gr un

2 Tatli kasigi kakao

100 gr pudra sekeri

1 Adet yumurta

500 gr taze kutu peynir

6 Yaprak jelatin

100 gr mararin

2 Yemek kasigi visne suyu

250 ml kremsanti

YAPILIŞ TARİFİ


75 gr acibadem kurabiyesini ufalayin

Un, 15 tatli kasigi kakao, 25 gr pudra sekeri, yumurta, margarin ve 1

tutam tuz ile yogurup, düzgün bir hamur elde edin

Folyoya sarip, 1 saat buzdolabina bekletin

Hamuru unlanmis tezgahta 26 santim çapinda açin

Yagladiginiz 26 santin çapinda kelepçeli kaliba döseyin

Üzerine çatalla delin

200 Dereceye ayarlanmis firinin alttan ikinci rafinda 12-15 dakika pisirin

Visnelerin saplarini ve çekirdeklerini ayiklayin

Jelatini soguk suda islatin

400 gr visneyi püre haline getirin

Kalan pudra sekeri, taze kutu peynir ve visne suyu ile karistirin

Jelatini sikin, eritin ve visneli karisima ekleyin

Buzdolabina koyun

Krema jölelenmeye baslayinca 125 ml kremsantiyi kati çirpin ve 150 gr

visneyle birlikte kremaya katin

Hazirladiginiz karisimi tartin üzerine döseyip, 3 saat buzdolabinda bekletin

Kalan kremsantiyi kati çirpin, kafes seklinde pastanin üzerine sikin

250 gr visne ve 25 gr acibadem kurabiyesi ile süsleyin

Üstüne kalan kakaoyu serpin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla