Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Ballı Kalp Kurabiye

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Ballı Kalp Kurabiye



Baharatlı Ballı Kalp Kurabiye Yapılışı


Malzemeler:


2 adet yumurta

1,5 çay bardağı pudra şekeri

125 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı tarçın

3 adet karanfil

1 adet portakal kabuğu rendesi

4 yemek kaşığı mısır nişastası

Aldığı kadar un

4 yemek kaşığı bal

2 yemek kaşığı renkli şekerleme


Hazırlanışı:


Yumurtaların sarısının birini kurabiyelerin üzerine sürmek için ayırın Karanfili havanda dövün Portakalın kabuğunu rendeleyin Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurtaları, tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesini katıp, elinizle iyice karıştırın Mısır nişastası ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Merdane ile yarım santim kalınlığında açıp, kalp şeklinde kalıpla kesip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın Fırından çıkarıp, soğuyunca üzerine bal sürüp şekerleme serpin


Not: Bu hamurda kabartma tozu kullanılmaz!




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla