Yalnız Mesajı Göster

Keten Tohumlu Krakerler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Krakerler





Malzemeler


125 gr un

1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşiğı keten tohumu

60 ml süt

2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı



Malzemeler karıştırılır,ardından elle yoğurulurKuru olması halinde bir miktar süt eklenir

Mutfak tezgahına biraz un serpilir ve hamur biraz daha yoğurularak top haline getirilir


Hamur iki parçaya bölünür ve 2-3 mm kalınlığında açılır

Çatalla üzerine delikler açılır


Hamurdan üçgen parçalar kesilerek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir

Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla