Konu
:
Keten Tohumlu Krakerler
Yalnız Mesajı Göster
Keten Tohumlu Krakerler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keten Tohumlu Krakerler
Malzemeler
125 gr un
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşiğı keten tohumu
60 ml süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Malzemeler karıştırılır,ardından elle yoğurulur
Kuru olması halinde bir miktar süt eklenir
Mutfak tezgahına biraz un serpilir ve hamur biraz daha yoğurularak top haline getirilir
Hamur iki parçaya bölünür ve 2-3 mm kalınlığında açılır
Çatalla üzerine delikler açılır
Hamurdan üçgen parçalar kesilerek,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20-25 dakika hafif kızarana kadar pişirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul