Konu
:
YEŞİL PANDİSPANYA
Yalnız Mesajı Göster
YEŞİL PANDİSPANYA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
YEŞİL PANDİSPANYA
MALZEMELER:
5 yumurta
5 fincan toz şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı ıspanak suyu
ÜZERİ İÇİN:
2 paket krem şanti
1
5 su bardağı süt
2 adet kivi
Antep fıstığı
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Ispanakları ayıklayıp haşladıktan sonra robottan geçirerek kıyınız
Tel süzgeçten
Geçirerek 1 çay bardağı ıspanak suyu elde ediniz
Şeker ve yumurtaları 15 dakika çırpınız
Ardından ıspanak suyunu ekleyip tekrar çırpınız
Üzerine un, kabartma tozu, vanilini ekleyerek hamuru oluşturunuz
Kek kalıbını yağlayıp toz şeker serpiştirip hamuru koyunuz
Fırında 170 derecede 35-40 dakika pişiriniz
Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra enlemesine 3’e bölünüz
Alt parçaya önceden hazırlamış olduğunuz krem şantiyi sürüp üzerine dilimlenmiş kivileri diziniz
İkinci parçanın üzerine de krem şantiyi sürerek üzerine Antep fıstıklarını bütün olarak bastırarak yerleştiriniz
Son parçayı da üzerine koyup üzerine ve yanlarına krem şanti sürünüz ve boca Hindistan cevizi serpiştirip buzdolabında bir süre
Bekledikten sonra servis yapınız
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul