Konu
:
Bezeli Çilekli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Bezeli Çilekli Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezeli Çilekli Pasta
Bezeli Çilekli Pasta
MALZEMELER
Beze malzemesi için:
6 adet yumurtanın akı
300 gr
toz şeker
30 gr
nişasta (4 silme yemek kaşığı)
400 gr sütsüz çikolata
İç ve üstünün malzemesi:
500 gr
taze çilek
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı soğuk süt
3 poşet toz krem şanti
HAZIRLANIŞI
Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp buzdolabında bekletelim
Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm
çapında) çizelim
Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup iyice katılaşıp bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım
Sonra nişastayı üzerine serpip bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım
Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım
Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 15-2 saat pişirelim
1 saat geçince alttaki tepsiyi üste üsteki tepsiyi alta geçirelim
Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp soğumaya bırakalım
Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim
Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim
Bir bezeyi pasta tabağına alıp daire çizmek için kullandığımız 26 cm
çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim
500 gr
çileği pudra şekeriyle karıştırıp çatalla iyice ezelim
Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın
Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip karıştıralım
Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim
2 bezeyi üstüne koyup hafifçe bastıralım
Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım
Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim
Servis yapmadan önce pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım
Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim
Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın
Yoksa beze kolayca dağılır
Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul