Yalnız Mesajı Göster

Tahinli ve Pekmezli Kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli ve Pekmezli Kek



Tahinli ve Pekmezli Kek Tarifi - Tahinli ve Pekmezli Kek Nasıl Yapılır - Tahinli ve Pekmezli Kek Malzemeleri


Malzeme Listesi


* 3 Su Bardağı Un

* 2 Adet Yumurta

* 1 Su Bardağı Tahin

* 1 Su Bardağı Pekmez

* Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

* 1 Su Bardağı Yoğurt

* 1 Paket Kabartma Tozu

* Yarım Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş)


Tahinli ve Pekmezli Kek Nasıl Yapılır?


1 Çıpma kabına 2 adet yumurta, 1 su bardağı pekmez ve tahin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurdu koyup iyice karıştırın


2 Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu ve dövülmüş cevizi harmanlayın


3 Harmanladığınız unu, çırpma kabındaki karışıma ilave edip, tahta kaşık yardımı ile yavaşça karıştırarak kek hamurunu hazırlayın


4 Kullanacağınız kek kalıbının her tarafını iyice yağladıktan sonra bir miktar un serpiştirin Un, kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlayacaktır


5 Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin Kekin sönmemesi için, ilk 15 dakika fırının kapağını açmayın Soğuduktan sonra keki kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla