Konu
:
Kerebiç
Yalnız Mesajı Göster
Kerebiç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kerebiç
Kerebiç tarifi - Kerebiç malzemeleri
Malzeme:
2 yumurta
125 gr
tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un
İçi İçin:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı zencefil
Yapılışı:
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır ve un azar azar eklenerek, yumuşak bir hamur yapılır
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, el ile tabak gibi açılır
İçine bolca iç konup, bohça gibi kapatılır
Kapatılan taraftan tutarak gerebiç kalıbına bastırarak şekil verilir ve yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir
170 derece önceden ısıtılmış fırında rengi hafif pemleşinceye kadar pişirilir
Çıkınca üzerine pudra şekeri elenir ve servis tabağına alınır
Kerebiç Aleti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul