Konu: Kerebiç
Yalnız Mesajı Göster

Kerebiç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerebiç



Kerebiç tarifi - Kerebiç malzemeleri


Malzeme:

2 yumurta

125 gr tereyağı (oda ısısında)

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı irmik

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı mahlep

aldığı kadar un

İçi İçin:

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

1 yemek kaşığı hindistan cevizi

1 yemek kaşığı susam

1 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı zencefil

Yapılışı:

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır ve un azar azar eklenerek, yumuşak bir hamur yapılır Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, el ile tabak gibi açılır İçine bolca iç konup, bohça gibi kapatılır Kapatılan taraftan tutarak gerebiç kalıbına bastırarak şekil verilir ve yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir


170 derece önceden ısıtılmış fırında rengi hafif pemleşinceye kadar pişirilir

Çıkınca üzerine pudra şekeri elenir ve servis tabağına alınır


Kerebiç Aleti




Alıntı Yaparak Cevapla