Konu
:
Kümbet Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Kümbet Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kümbet Pasta
Kümbet Pasta tarifi - Kümbet Pasta yapılışı - Kümbet Pasta malzemeleri
Malzemeler :
6 yumurta
4,5 çorba k
nişasta
8 çorba k
un
2,5 çorba k
kakao
2,5 silma fincan toz şeker
yarım çay b
sıcak su
1 çay k
aroma
Pastacı kreması için:
1+1/4 su b
süt
3 yumurta sarısı
4 çorba k
un
2,5 çorba k
pudra şekeri
1 çay k
aroma
Yapılışı :
Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır
beyazlar şekerin yarısı ile beze kıvamına getilir
Kalan şeker yumurta sarıları ile mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır
Rengi açıldıktan sonra sıcak su ve aromalar ilave edilir ve elle karıştırılır
En son un nişasta ve kakao yine elle karıştırılarak tamamlanır
175 derece ön ısıtma yapılmış fırında 35- 40 dk
pişirilir
Pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir
İki parça da sıcak şekerli süt ile ıslatılır
Çukur bir kabın içine streç film yayılır
Pandispanyanın yarısı bu çukur kaba yerleştirelerek şeklini alması sağlanır
Üzerine pastacı kreması ve istenen meyveler konur
Diğer parça üzerine kapatılır
Streç filmin kenardan sarkan parçaları üzerine kapatılarak bir gece buzdolabında dinlendirilir
Ertesi gün kaptan ayrılarak ters çevirilir
Üzeri istenen bir malzeme ile örneğin:kremşanti,şeker hamuru,puding ile kaplanır ve süslenir
Bizim pastamızın görüntüsü süslenmemiş halidir
Çünkü Ayşem hanım pastamızı haftaya süsleyecek
Pastacı kreması için:
Yumurta sarısı pudra şekeri ile çırpılıp krema halina getirilir
Un ilave edilir
diğer tarafta kaynamış süt bu karışıma azar azar ilave edilir
Aromalar da ilave edildikten sonra muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul