Konu: Kabakli Tart
Yalnız Mesajı Göster

Kabakli Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabakli Tart






Tart Hamuru:


Yarim paket margarin

3 yemek kasigi yogurt

1 yumurta

1 cay kasigi tuz

1 kabartma tozu

Aldigi kadar un (tahmini 2-3 su bardagi olabilir) Cok sert bir hamur olmasin


Uzerine:


3-4 tane orta boy kabak

2-3 dis ince kiyilmis sarmisak

dere otu

kasar peyniri

200ml (1 kutu sahne) sivi krema

tuz veya varsa vegeta/tuzot


Yapilisi:


Hamuru icin gereken malzemeyi yogurup yaglanmis kelepceli kek kalibina duzgunce yerlestirin


Kabaklari halka halka ince dilimleyin Sarimsaklarla birlikte siviyagda soteleyin Icine dereotu ve vegeta veya biraz tuz ekleyin Elde ettiginiz karisimi hamurun uzerine yayin ve kremayi bu karisimin uzerine dokup firina verin Pisince uzerine kasar rendesi serpin eriyene dek tekrar firinlayin Ilik olarak ikram edin Vazgecemeyeceginiz bir lezzet Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla