Konu
:
Çilekli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Pasta
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Pasta
Çilekli Pasta Tarifi - Çilekli Pasta Nasıl Yapılır - Çilekli Pasta Malzemeleri
Malzemeler:
500 gr
Çilek
Genoise kek:
150 gr
yumurta
40 gr
yumurta sarısı
120 gr
şeker
20gr
Tereyağı
120gr
Un
Yapılışı:
1- Fırını 180 dereceye ayarlayalım
İçine sıcak su koyduğumuz bir tencereyi yanan ocağın üstüne koyalım, oda sıcaklığında 4 yumurtayı şekerle mikser kabında el çırpıcısıyla tencerenin içine oturtarak, ben mari usulü çırpalım
2- Burada amaç yumurtayı pişirmeden şekeri eritmek ve sonrasında mikserde çırparak soğutarak daha kabarık bir kek elde etmektir
Karışım sıcak olunca
*asla kaynamasına izin vermeyin, mikserle çırparak iyice kabarıncaya kadar soğutun
3- İçine elenmiş unu ve erimiş ılık tereyağını katarak tahta kaşıkla karıştırın
Fırın tepsisinin tümüne pişirme kâğıdını yayın
Tüm hamuru tepsiyi kaplayacak şekilde eşit yükseklikte yayın
180 derecede 15 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul