Konu
:
Toffee Soslu Islak Kek
Yalnız Mesajı Göster
Toffee Soslu Islak Kek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Toffee Soslu Islak Kek
soslu ıslak kek nasıl yapılır - ıslak kek tarifi - kek tarifleri - soslu kekler
Malzemeler:
Kek Icin:
*
350 g hurma (cekirdekleri cikarilmis)
*
300 ml sicak su
*
100 g teryagi
*
200 g seker
*
3 yumurta
*
400 g un
*
1/2 c
k
karbonat
Toffee (karamel) Sosu Icin:
*
400 ml krema
*
250 g esmer seker
*
100 gr tereyagi
Yapilisi:
1
Hurmalari bir tencereye alip sicak suyu ekleyin, kisik ateste iyice yumusayincaya kadar pisirin
Yumusayan hurmalari blendira alip puruzsuz olana kadar cekin
2
Bir kapta seker ve yagi cirpin, teker teker yumurtalari ekleyip karistirin
Bu karisima hurmalari da ekleyip karistirmaya devam edin
3
Unu ve karbonati birlikte eleyerek (sart degil, elerseniz kekiniz daha fazla kabaracaktir) diger karisima ekleyin ve iyice birbirine karismalarini saglayin
4
Derinligi fazla olmayan diktorgen bir kalibi (rosto kabi gibi) iyice yaglayin ve kek hamurunu bu kaliba aktarin
160- 170 derecedeki firinda kek iyice pisene kadar, yaklasik bir saat pisirin
5
Kremanin yarisini, sekeri ve yagi tencereye alin
Kanayana kadar karistirarak pisirin, sos hafif kahverengilesince kalan kremayi da ekleyin
Kisik ateste bir kac tasim kaynatip atesten alin
6
Firindan cikan sicak keki servis tabagina alin uzerine sicak sosu dokun
Kek sosu iyice cektikten sonra ilikken dondurma ile servis yapin
Kek kalibinin seklini dilediginiz gibi secebilirsiniz
Kek ne kadar ince olursa sosu o kadar iyi ceker, isterseniz sosu dokmeden once keki bir kac yerinden bicakla yarin boylece sos ice kadar inecektir
Afiyet olsun
~6-8 kisilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul