Konu
:
Kestaneli Peykek
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Peykek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Peykek
Malzemeler (10 cm’lik kelepçeli kalıp için)
Tabanı için
* 8 adet haylayf bisküvi
* 1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
* 3 yemek kaşığı kestane püresi
Kreması için
* 30 ml krema
* 80 gram labne
* 1 yemek kaşığı kaymak
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı vanilyalı puding
* 1 adet yumurta sarısı
Üstü için
* kestane şekeri
Hazırlanışı
1
Erimiş tereyağı ile ezilmiş haylayf iyice ovulur
2
Yağlanmış kalıbın içine hamur haline gelmiş bisküvi bastırılarak yerleştirilir
3
Üzerine kestane püresi konulur
4
Krema, labne, kaymak, yumurta sarısı iyice çırpılır
5
Seker ve vanilyalı toz puding eklenir
6
Hazırlanan tabanın üzerine krema dökülür
7
175 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
8
Fırının içinde soğutulup 1 gece bekletildikten sonra üzeri kestane ile süslendikten sonra servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul