Yalnız Mesajı Göster

Gofret Pastası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gofret Pastası



Malzemeler

1,5 kg süt

13 yemek kaşığı şeker

13 yemek kaşığı irmik

1 Paket vanilya

3 Yemek kaşığı hindistan cevizi

2 Yemek kaşığı margarin

1 Paket çikolata sosu

50-60 adet rulo gofret(içi vanilya dolgulu)

Yapılışı

Süt şeker ve irmiği bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin ,kaynamaya başlayınca margarini hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip altını kapatarak karıştırın

kelepçeli kek kalıbının kenarlarını yaptığınız irmikli karışımla çok ince sıvayın ve gofretleri paralel aralık kalmayacak şekilde dizin

Bir tencerede çikolata sosunuzu hazırlamaya başlayın

İrmikli karışım biraz ılıyınca kalıbınıza dökün hazırlamış olduğunuz çikolata sosunuda ılıklaşınca üstüne dökün kabuk tutmaması için arada bir tahta kaşıkla üstünü düzeltin

Üzeri için isteseniz beyaz çikolata rendeleyebilirsiniz yasa benmari usülü erittiğiniz beyaz çikolatayı yağlı kağıda döküp yuvarlıyarak gül şekli verebilirsiniz (benim çok vaktim olmadığı için üzerine sadece hindistan cevizi dökebildim)

Pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin

Gayet basit ve görsellik açısından güzel bir pastadır

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla