Yalnız Mesajı Göster

Limon Kremalı Vişneli Volovan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Kremalı Vişneli Volovan




Limon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi - Limon Kremalı Vişneli Volovan Yapılışı




Malzemeler:


16 milföy hamuru

1 su bardağı çekirdeksiz vişne

Pudra şeker


Kreması için:


500 ml süt

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu



Hazırlanışı:


Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin


Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp soğumaya bırakın


Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın Ilınmaya bırakın


Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın Pudra şeker serpiştirip servis yapın



Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla