Konu
:
Limon Kremalı Vişneli Volovan
Yalnız Mesajı Göster
Limon Kremalı Vişneli Volovan
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Kremalı Vişneli Volovan
Limon Kremalı Vişneli Volovan Tarifi - Limon Kremalı Vişneli Volovan Yapılışı
Malzemeler:
16 milföy hamuru
1 su bardağı çekirdeksiz vişne
Pudra şeker
Kreması için:
500 ml süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın
Hamurları su bardağı ile yuvarlak kesin ve yarısını yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Hamurların diğer yarısını daha küçük bir bardak ya da kalıpla keserek halka şekline getirin ve tepsideki hamurların üzerine yerleştirin
Ortalarından çıkan küçük yuvarlakları da tepsiye dizin
190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
Kreması için süt, yumurta sarısı, şeker, un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp iyice karıştırın ve orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin
Katılaşıp kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın
Ilınmaya bırakın
Volovanların içlerine 2-3’er tane vişne yerleştirin
Kremayı sıkma torbasına alıp volovanların içlerini doldurun
Kenarlarına tekrar vişne yerleştirip kapaklarını üzerlerine kapatın
Pudra şeker serpiştirip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul