Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Bisküvi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Bisküvi



evde bisküvi yapımı - bisküvi nasıl yapılır


Malzemeler


3 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı süt tozu

120 gram yumuşak kıvamda tereyağı

1 su bardağı şeker

1 fiske tuz

2 yumurta

1 su bardağı antep fıstığı içi (orj tarifte fındık vardı)

100 gram iri doğranmış bitter çikolata


Hazırlanışı:

1- Unu, süt tozunu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin
2- Tereyağını ve şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın İçine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin
3- Unlu karışımı azar azar ekleyin ele yapışmayann bir hamur elde edene kadar yoğurun
4- Son olarak fıstık içlerini ve çikolata parçalarını ekleyin ve yoğurun
5- Rulo haline getirin yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üstünü bastırın
6- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana kadar 15 dakika pişirin
7- Fırından çıkarın telin üzerine koyup soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra 1-2 cm kalınlığında verev şekilde kesin Fırının ısısını düşürün Yağlı kağıdın üstüne kestiğiniz dilimleri koyup fırında kurutun Bisküvinin özelliği kıtır kıtır olmasıdır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla