Konu
:
Fıstıklı Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Bisküvi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Bisküvi
evde bisküvi yapımı - bisküvi nasıl yapılır
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı süt tozu
120 gram yumuşak kıvamda tereyağı
1 su bardağı şeker
1 fiske tuz
2 yumurta
1 su bardağı antep fıstığı içi (orj
tarifte fındık vardı)
100 gram iri doğranmış bitter çikolata
Hazırlanışı:
1-
Unu, süt tozunu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin
2-
Tereyağını ve şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın
İçine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin
3-
Unlu karışımı azar azar ekleyin ele yapışmayann bir hamur elde edene kadar yoğurun
4-
Son olarak fıstık içlerini ve çikolata parçalarını ekleyin ve yoğurun
5-
Rulo haline getirin yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üstünü bastırın
6-
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana kadar 15 dakika pişirin
7-
Fırından çıkarın telin üzerine koyup soğumasını bekleyin
Soğuduktan sonra 1-2 cm kalınlığında verev şekilde kesin
Fırının ısısını düşürün
Yağlı kağıdın üstüne kestiğiniz dilimleri koyup fırında kurutun
Bisküvinin özelliği kıtır kıtır olmasıdır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul