Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Parfe

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Parfe



Armutlu Parfe Tarifi - Armutlu Parfe Nasıl Yapılır - Armutlu Parfe Malzemeleri



Yarım litre süt,

3 çorba kaşığı tozşeker,

1 tutam tuz,

2 çorba kaşığı nişasta,

1 adet yumurta,

3 adet orta boy armut,

yarım limon kabuğu


Yarım litre sütten yarım su bardağını tencereye aktarın Şekeri ve bir tutam tuzu ekleyerek kaynatın 2 çorba kaşığı nişastayı ve 1 adet yumurtanın sarısını kalan sütle iyice çırpın Hazırladığınız karışımı ateşin üzerinde kaynayan sütün üzerine ekleyin Karıştırarak kaynatmaya devam edin

Yumurtanın akını kar gibi olana dek çırpın Sonra nişastalı karışımın üzerine ilave edin Sürekli karıştırarak topaklanmamasına dikkat edin 2-3 dakika sonra ateşin üzerinden indirip soğutun

Armutların kabuğunu soyun ve rendeleyin Soğutulmuş nişastalı karışımın üzerine ekleyin Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin

Küçük kalıplara doldurun Buzlukta yaklaşık 4 saat bekletin Daha sonra soğumuş halde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla