Konu
:
Armutlu Parfe
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Parfe
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Parfe
Armutlu Parfe Tarifi - Armutlu Parfe Nasıl Yapılır - Armutlu Parfe Malzemeleri
Yarım litre süt,
3 çorba kaşığı tozşeker,
1 tutam tuz,
2 çorba kaşığı nişasta,
1 adet yumurta,
3 adet orta boy armut,
yarım limon kabuğu
Yarım litre sütten yarım su bardağını tencereye aktarın
Şekeri ve bir tutam tuzu ekleyerek kaynatın
2 çorba kaşığı nişastayı ve 1 adet yumurtanın sarısını kalan sütle iyice çırpın
Hazırladığınız karışımı ateşin üzerinde kaynayan sütün üzerine ekleyin
Karıştırarak kaynatmaya devam edin
Yumurtanın akını kar gibi olana dek çırpın
Sonra nişastalı karışımın üzerine ilave edin
Sürekli karıştırarak topaklanmamasına dikkat edin
2-3 dakika sonra ateşin üzerinden indirip soğutun
Armutların kabuğunu soyun ve rendeleyin
Soğutulmuş nişastalı karışımın üzerine ekleyin
Rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin
Küçük kalıplara doldurun
Buzlukta yaklaşık 4 saat bekletin
Daha sonra soğumuş halde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul