Konu
:
Ballı Petek Kek
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Petek Kek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Petek Kek
Ballı Petek Kek Tarifi - Ballı Petek Kek Nasıl Yapılır - Ballı Petek Kek Malzemeleri
Ballı Petek Kek
Gerekli malzeme
2
5 su bardağı un
1 çay bardağı damla çikolata
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Üzerini kaplamak için:
4-5 çorbakaşığı kadar frambuaz reçeli veya kayısı marmeladı
300 gr Marzipan (badem hamuru)
Kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları toz şekerle çırpın
Yağ, süt, unun yarısını ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin
Kalan unu, vanilya ve damla çikolatayı ilave edip bir kez de tahta kaşıklar karıştırın
Hamuru dikdörtgen veya kare kek kalıbına döküp 165 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
Marzipan hamurunu (badem hamuru) mermer tezgah üzerinde merdane ile 1-2 mm incelikte açın
Petek kalıpla üzerine baskı yaparak şekillendirin
Kek soğuduktan sonra üzerine kayısı veya frambuaz reçeli sürüp marzipan hamuru ile kekin üzerini kaplayın
Fırın ızgarada 1-2 dakika tutup üzerini hafifçe kızartın
Dilerseniz bir fırça ile ince bir kat halinde jöle sürüp donduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Not: Marzipan, yani badem hamurunu, hazır olarak pastacılık malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul