Yalnız Mesajı Göster

Ballı Petek Kek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Petek Kek



Ballı Petek Kek Tarifi - Ballı Petek Kek Nasıl Yapılır - Ballı Petek Kek Malzemeleri


Ballı Petek Kek


Gerekli malzeme

25 su bardağı un

1 çay bardağı damla çikolata

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı süt

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Üzerini kaplamak için:

4-5 çorbakaşığı kadar frambuaz reçeli veya kayısı marmeladı

300 gr Marzipan (badem hamuru)


Kek hamurunu hazırlamak için yumurtaları toz şekerle çırpın Yağ, süt, unun yarısını ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin Kalan unu, vanilya ve damla çikolatayı ilave edip bir kez de tahta kaşıklar karıştırın

Hamuru dikdörtgen veya kare kek kalıbına döküp 165 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin

Marzipan hamurunu (badem hamuru) mermer tezgah üzerinde merdane ile 1-2 mm incelikte açın Petek kalıpla üzerine baskı yaparak şekillendirin

Kek soğuduktan sonra üzerine kayısı veya frambuaz reçeli sürüp marzipan hamuru ile kekin üzerini kaplayın Fırın ızgarada 1-2 dakika tutup üzerini hafifçe kızartın Dilerseniz bir fırça ile ince bir kat halinde jöle sürüp donduktan sonra dilimleyerek servis yapın


Not: Marzipan, yani badem hamurunu, hazır olarak pastacılık malzemeleri satılan yerlerde bulabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla